[DisplayNone]

Screening av søkere


Grundig screening kan drastisk redusere antallet av uønskede personer på lønningslisten, og sikre at virksomheten unngår de verste ansettelsesfeil. Det er ikke vanskeligst å unngå uegnede søkere, som for eksempel narkomane eller kriminelle. Det er ofte mye mer vanskelig å avsløre de søkere, som mangler nødvendige ferdigheter til å utføre jobbrelaterte oppgaver, og ofte sniker de seg forbi selv de dyktigste ansettesansvarlige.

Fordeler ved effektiv screening

  • Reduserer ansettelsesfeil
  • Setter fart i ansettelsesprosessen
  • Øker ansettelsespresisjonen
  • Minimerer omkostningene ved f.eks. fravær

Les mer om screening av søkere


Lær å forenkle intervjuet

Både erfarne og uerfarne intervjuere er noen ganger i tvil om hvilke spørsmål som er de beste å stille til søkeren. Prefabrikkerte intervjuspørsmål kan være en hjelp, men prosessen blir riktig effektiv når man kan stille spesifikke spørsmål til spesifikke søkere.
Les mer.

Reduser driftstapet

Medarbeidere kan stjele på mange måter. Mens noen stjeler penger og ting, kan andre former for medarbeidertyveri anta mer subtile former, som eksempelvis spill av tid, ureglementerte fridager, surfing på internett eller dekke over andre medarbeideres forsømmelser.
Les mer.

Lær å forbedre ansettelse og screening

Du har sikkert erfart, at du har ansatt både fremragende medarbeidere og noen, som ikke har vært en suksess. Prøv å tenke tilbake - brukte du den samme screeningsmetoden i begge tilfellene?
Les mer.

Lær å forhindre tap

Av alle de grunner som finnes for at virksomheter mislykkes, vil faktorer som konkurrenter, dårlig finansiell ledelse, feilslagen ledelse og manglende fornemmelse av forbrukerne uten tvil ligge øverst på listen. En mindre allmenn anerkjent faktor er den kostbare utfordringen det er og kontrollere tyveri.
Les mer.

Intervjuspørsmål til ansettelsessamtalen

Intervjuprosessen kan være et juridisk og praktisk mareritt, hvis den ikke håndteres ordentlig. Et tilsynelatende harmløst intervjuspørsmål kan faktisk være uhensiktsmessig eller attpåtil ulovlig. En slik situasjon kan lett unngås.
Les mer.

Screen dine medarbeidere

Velrenommerte screeningsvirksomheter får deres informasjon fra samme sted, og andre virksomheter får dem på andre måter. Hva er det, som skiller dem fra hverandre?
Les mer.

Rekruttering

For å finne de beste talentene, utnytter smarte virksomheter alle muligheter for å intervjue jobbsøkere. Uansett om du benytter internt rekrutteringspersonale eller outsourcer det til et rekrutteringsbyrå, er resultatene ofte tilfeldige.
Les mer.

Se bak CV'en

Virksomheter vil ha mennesker, som passer til deres virksomhetskultur. Flere elementer skal tas i betraktning, herunder kandidatens personlighet, arbeidsstil, mål og ferdigheter.
Les mer.

Kriminelle bakgrunnssjekk

Pres-screeningssystemer hjelper deg med å forebygge eller stanse medarbeidertyveri ved å ansette ærlige, pålitelige medarbeidere.
Les mer.

Lær å minimere risikoen

For å beskytte din virksomhet og minimere risikoen, tilbyr Profiles International et to-trinns system, for å sikre at du ikke foretar en dårlig ansettelse.
Les mer.